ITURRAMA · 948 177 494 · Pedro I kalea, 3, Behea
WhatsApp
LEZKAIRU · 848 640 123 · Fidel Lázaro Aparicio kalea, 5. zk
alimentos que tiñen los dientes

Zein elikagaik zikindu eta orbantzen dituzte gure hortzak?

Hortzak denborarekin ilundu eta beren kolore zuri naturala galtzen dute, nahiz eta hortz-higiene onak jatorrizko koloretik ahalik eta gehien mantentzen lagunduko duen.

Hala ere, Badira hortzak zikintzen eta tindatzen dituzten elikagaiak.Horrek ez du esan nahi erabat jateari utziko diogunik, guztiek dituztelako propietate osasungarriren bat edo haien zaporeak gustatuko zaizkigulako.
Egin dezakezuna da haien orbanez jabetzea eta haien ondorioak gutxitzen saiatzea, denoi gustatzen baitzaigu gure hortzak garbi-garbi egotea.

Hurrengoa Hortzen zuritasunerako elikagai arriskutsuenak berrikusten ditugu zurekinHartu kontuan itzazu eta hortzen iluntzea saihesteko ematen dizkizugun aholkuak.

Hortzak zikindu eta koloreztatzen dituzten elikagaiak

Hurrengo lerroetan, hortzen kolore naturala mantentzeko janari eta edari arriskutsuenen zerrenda bat emango dizugu, eta haien ondorioak nola arin ditzakezun gomendioak ere bai. Adi egon.

Fruitu gorriak

Antioxidatzaile positiboetan aberatsak diren bezala, masustak, ahabiak eta granadak Pigmentazioagatik nabarmentzen dira, hortzen artean trabatuta geratzea saihestu behar duzu.

Erremolatxa

Pigmentu kopuru handia dauka, beraz Jan ondoren hortzak garbitzea komeni da.Gainera, bere taninoak epe luzera zikindu eta kolorez aldatzen diren substantziak dira.

Tomate saltsa

Tomate saltsa aldizka kontsumitzeak bi arazo desberdin baina erlazionatuta sortzen ditu. Alde batetik, bere pigmentuek hortzak zikintzen dituzte. Bestetik, Bere azidotasunak esmaltearen higaduran laguntzen duHortzetako sentikortasuna eragiteaz gain, hortzak porotsuagoak eta orbanekiko zaurgarriagoak bihurtuko ditu.

Ardoak.

Arrosa eta zuria bereiztea komeni da. Arrosaren taninoek hortzak orbantzen dituzte nabarmen, eta horrek ere eragina izan dezake... lerrokatzaileak gardenak direnak, ortodontzia tratamendu ikusezin baten barruan erabiltzen direnak. Beren aldetik, ardo zuria oso azidoa da, eta horrek esmaltea kaltetu eta ondoren ilundu egingo du.

Edari karbonatatuak

Horien artean, gure herrialdean kontsumitzen diren freskagarri ezagunenetako batzuk nabarmentzen ditugu. Haien koloratzaileek hortzak zikinduko dituzte Eta limoiada, adibidez, azidotasun handia dute. Horregatik, lastotxo batekin edatea gomendatzen dizugu, hortzetan dituzten eragin kaltegarriak murriztu nahi badituzu.

alimentos que tiñen los dientes

Tea eta kafea

Edari hauek taninoetan aberatsak dira, eta hortzak iluntzeko duten eragina ezagutzen duzu. Gainera, bakterioen flora oreka aldatzen dutenez, tartaroaren agerpenari ere laguntzen diote. Esneak efektu horiek neutralizatzen laguntzen du, gehitzen dituzun osagaietako bat izatea gomendatzen dugu.

Laburbilduz, kontuan hartu aholku hauek eta aplikatu itzazu zure elikadurak hortzen kolorea itxuraz txarto hondatu ez dezan.